همانطور که می دانید یکی از پرمصرف ترین محصولات در دکوراسیون داخلی دیوارپوش ها می باشند که دارای انواع مختلفی هستند. این محصولات به علت عایق بودن و داشتن طرح های بسیار متنوع می توانند انتخاب بسیار مناسبی برای انواع واحد های مسکونی، اداری و یا تجاری باشند. دیوارپوش ها بیشتر از جنس های PVC و MDF هستند این دو در بازار از طرفداران بسیاری برخوردارند اما انواع دیگری مانند شیشه ای،آکوستیک و یا چرمی برای این محصولات وجود دارد که می توانید از آنها نیز استفاده کنید. شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که زیرسازی دیوارپوش به چه صورتی انجام می گیرد؟ اگر به دنبال جواب این سوال هستید این مطلب را با دقت مطالعه کنید.
زیر سازی به زبان ساده یعنی آماده کردن یک محل برای نصب یک پوشش و این امر تنها به دیوار محدود نمی باشد. برای مثال هنگام نصب کردن سقف کاذب و یا کفپوش های PVC نیز بر روی سقف و کف محل زیرسازی انجام می گیرد و پس از آن نصب را انجام می دهند. علت زیرسازی دیوارپوش این است که برخی از بستر ها به تنهایی قابلیت نگه داشتن یک جنس ثانویه را بر روی خود ندارند به همین دلیل با استفاده از ابزار هایی برای آن ها زیر سازی را انجام می دهیم تا بتوانید یک دیوارپوش را نصب کنیم.
تمامی مصالح ساختمانی به غیر از گچ تراز برای نصب یک سازه ی ثانویه نیاز به زیر سازی دارند. البته تنها جنس گچ مورد بحث نیست و بلکه سطح کچ نیز باید کاملا صاف و هموار باشد. دیوارپوش ها نیز همانطور که گفته شد از این قاعده مستثنی نیستند و برای نصب آنها بر روی دیوارهایی به غیر از گچ باید زیر سازی صورت بگیرد. معمولا برای زیر سازی نیز از چوب و یا پروفیل های آلومینیومی استفاده می شود.
همانطور که در بخش قبل ذکر کردیم در صورتی که محل مورد نظر دارای دیوارهای گچی و صاف باشد که سطح آنها بدون ترک،نم و یا رطوبت است می توان دیوارکوب را به راحتی بر روی آن نصب کرد. برای این کار دیوارکوب ها را به صورت مستقیم با استفاده از میخ کوب یا منگنه کوب بادی بر روی دیوار ثابت می کنند.
روش دیگر نصب توسط شاسی های زیر سازی می باشد که برای دیوارهایی مورد استفاده قرار می گیرد کمه نیاز به زیر سازی دارند. برای این کار نیاز به شاسی های گالوانیزه، براکت ریسمان و اتصالات می باشید که می توانید از ابزارفروشی ها آنها را تهیه کنید. ابتدا براکت ها را روی بخش های مختلف دیوار که از قبل توسط نصابهای تعیین شده است قرار می دهند سپس پروفیل ها بر روی آن نصب می شود و سیم کشی ها از قسمت های خالی آن عبود داده می شود. پس از آن پانل های پی وی سی را مخالف جهت بر روی پروفیل ها قرار می گیرند و در آخر نیز به وسیله ی زبانه هایی که در گوشه ی آنها قرار دارند به یکدیگر متصل می شوند.
برخی از افراد زیر سازی را امری غیر ضروری می دانند و خیلی به آن اهمیت نمی دهند. باید بگوییم که یکی از مهمترین بخش ها برای نصب مرحله ی زیر سازی می باشد. همانطور که میدانید امروزه بیشتر دیوارپوش های پی وی سی عایق حرارت، برودت و صدا می باشند و می توانید برای عایق بندی واحد ها از آنها استفاده کنید، اما در صورتی که برای نصب این محصولات از زیر سازی مناسبی استفاده نشود خاصیت عایق بودن را نخواهند داشت از این رو باید به این مرحله توجه ویژه ای داشته باشید.
یکی دیگر از مشکلاتی که با زیر سازی های اشتباه ممکن است به وجود بیاید، استحکام پایین دیوارکوب ها می باشد. زمانی که این محصولات را به خوبی به یکدیگر پیچ و مهره نشوند و یا به خوبه با پروفیل ها را به دیوار متصل نکنند استحکام کافی برای دیوارکوب ها به وجود نمی آید و ممکن است با وارد شدن کوچکترین ضربه ها ساختار دیوارپوش از هم بپاشد. در آخر پیشنهاد میکنیم که برای نصب این تجیزات از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید که کار شما با کیفیت بالایی صورت بگیرد.